Aktivizam i sudjelovanje u demokratskim procesima kroz rad s mladima

Internetski tečaj učenja za osnaživanje osoba koje rade s mladima u pristupu temama aktivizma u sudjelovanju u demokratskim procesima i u aktivnom političkom sudjelovanju kroz rad s mladima na lokalnoj razini i na višim razinama

Last Updated : 24/03/2024
Current Status
Not Enrolled
Price
Free
Get Started

O čemu se radi u ovom tečaju?

Internetski tečaj „Aktivizam i sudjelovanje u demokratskim procesima kroz rad s mladima” osmišljen je kako bi pospješio pristup osoba koje rade s mladima temama aktivizma u sudjelovanju u demokratskim procesima i u aktivnom političkom sudjelovanju kroz rad s mladima na lokalnoj razini i na višim razinama.
Ciljnu skupinu ovog internetskog tečaja čine osobe koje rade s mladima, nastavnici i edukatori koji žele iskoristiti materijale i rezultate ovog projekta u svojem radu s mladima.

Tečaj se sastoji od 10 modula. Moduli od 1 do 5 obuhvaćaju područja demokracije i sudjelovanja, uključujući sljedeće teme: demokracija, politička socijalizacija, politička kultura, politička edukacija, glasovanje i politički aktivizam. U modulima od 6 do 8 obrađuju se teme medijske pismenosti, uloga medija kao društvene institucije i izvora informacija, medija i politike te uloge medija u politici. Posljednja dva modula internetskog tečaja sadržavaju praktične savjete za osobe koje rade s mladima za provedbu radionica na teme političke i medijske pismenosti, kao i ideje i savjete za izradu internetskih kampanja za uključivanje mladih u područja političke i medijske pismenosti.

Tečaj je izrađen u okviru projekta „Kritičko mišljenje i sudjelovanje kao temelji demokracije u Europi”.

Neohpodno

Ciljana publika

Kako učiti

Tečaj je dostupan svim registriranim korisnicima. Ovaj tečaj je besplatan. Nakon registracije kliknite na „Pokreni tečaj“. Trajanje tečaja je cca 3-4 sata, a sadržaj će biti dostupan 14 dana nakon upisa. Za više informacija provjerite FAQ.
 

Važno

NE ZABORAVITE KLIKNUTI NA „OZNAČI KAO ZAVRŠENO“ NAKON ZAVRŠAVANJA SVAKE LEKCIJE UNUTAR TEČAJA

 

Ako imate problema s prijavom na svoj profil nakon uspješne registracije, koristite opciju Login u gornjem desnom kutu web stranice.

Financirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.