Подстицање младих радника и лидера младих вршњачких група да спрече виртуелно малтретирање међу младима

Овај онлине курс је осмишљен као иновативан и савремен дигитални алат за релевантне теме који садржи алате за спречавање виртуелног малтретирања међу младима.

Last Updated : 17/11/2023
Current Status
Not Enrolled
Price
Free
Get Started

О чему се ради у овом курсу?

Добродошли на онлине курс „Подстицање младих радника и лидера младих вршњачких група на спречавање виртуелног малтретирања међу младима“. Овај онлине курс је осмишљен као иновативан и савремен дигитални алат за релевантне теме који садржи алате за спречавање виртуелног малтретирања међу младима. Курс је намењен заинтересованим појединцима, омладинским радницима и младима који желе да постану вршњачки едукатори/лидери. Тако ћете у скоро свих 10 модула онлине курса често наћи савете и препоруке о томе како да користите одређене информације за рад на едукацији младих о спречавању виртуелног малтретирања.

Курс се састоји од 10 модула, при чему сваки модул има 2-5 лекција које покривају теме насиља и различитих облика насиља, рада са младима и превенције насиља, троловања и ботова, сајбер малтретирања, лажних налога на друштвеним мрежама и ефеката које сајбер малтретирање има на појединце, групе и заједнице. Последња три модула онлине курса су најкориснија за вршњачке едукаторе и омладинске раднике – осим седам модула који уводе у теме.

Модул 8 обухвата преглед дигиталних алата и ресурса за суочавање и спречавање сајбер малтретирања. Модул 9 пружа простор за учење вршњачких едукатора и омладинских радника да рефлектују о компетенцијама, вештинама и приступима које би вршњачки едукатори који раде на спречавању сајбер малтретирања требало да имају и континуирано побољшавају. Последњи, 10. модул, представља преглед неких онлине кампања које су организоване око превенције сајбер малтретирања, са практичним саветима о томе како организовати онлине кампање.

Неопходно

Циљна публика

Како учити

Курс је доступан свим регистрованим корисницима. Овај курс је бесплатан. Након регистрације кликните на „Покрени курс“. Трајање курса је оквирно 3-4 сата, а садржај ће бити доступан 14 дана након уписа. За више информација проверите одељак FAQ.
 

Важно

НЕ ЗАБОРАВИТЕ ДА КЛИКНЕТЕ НА ПОЉЕ „ОЗНАЧИ КАО ЗАВРШЕНО“ НАКОН ЗАВРШАВАЊА СВАКЕ ЛЕКЦИЈЕ УНУТАР КУРСА

 

Уколико имате проблема да се улогујете након регистрације на сајту, потребно је да логин радите преко опције “Login” у горњем десном углу сајта.

Финансира се средствима Европске уније. Изнети ставови и мишљења су ставови аутора и не одражавају нужно ставове и мишљења Европске уније или Европске извршне агенције за образовање и културу (ЕАЦЕА). Ни Европска унија ни ЕАЦЕА не могу бити одговорне за њих