Osnaživanje radnika s mladima i omladinskih lidera za sprječavanje virtualnog zlostavljanja među mladima

Ovaj online tečaj je osmišljen kao inovativni i suvremeni digitalni alat za relevantne teme koji sadrži alate za sprječavanje virtualnog zlostavljanja među mladima.

Last Updated : 17/11/2023
Current Status
Not Enrolled
Price
Free
Get Started

O čemu se radi u ovom tečaju?

Dobrodošli na online tečaj “Osnaživanje radnika s mladima i omladinskih lidera za sprječavanje virtualnog zlostavljanja među mladima”. Ovaj online tečaj je osmišljen kao inovativni i suvremeni digitalni alat za relevantne teme koji sadrži alate za sprječavanje virtualnog zlostavljanja među mladima. Tečaj je namijenjen zainteresiranim pojedincima, radnicima s mladima i mladima koji žele postati vršnjački edukatori. Tako da ćete u gotovo svih 10 modula online tečaja često pronaći savjete i preporuke o tome kako koristiti specifične informacije za rad na edukaciji mladih o sprječavanju virtualnog zlostavljanja.

Tečaj se sastoji od 10 modula, svaki s 2-5 lekcija, koji pokrivaju teme nasilja i različitih oblika nasilja, rada s mladima i prevencije nasilja, trolova i botova, virtualnog zlostavljanja, lažnih računa na društvenim medijima te učinka koje virtualno zlostavljanje ima na pojedince, grupe i zajednice. Posljednja tri modula online tečaja su oni koji će biti najkorisniji za vršnjačke edukatore i radnike s mladima – osim sedam modula koji uvode teme.

Modul 8 obuhvaća pregled digitalnih alata i resursa za rješavanje i sprječavanje virtualnog zlostavljanja. Modul 9 pruža prostor za učenje vršnjačkih edukatora i radnika s mladima kako bi se reflektirali o kompetencijama, vještinama i pristupima koje vršnjački edukatori koji rade na sprječavanju virtualnog zlostavljanja trebaju imati i kontinuirano poboljšavati. Konačno, 10. modul daje pregled nekih online kampanja organiziranih oko prevencije virtualnog zlostavljanja, s praktičnim savjetima o tome kako organizirati online kampanje.

Neohpodno

Ciljana publika

Kako učiti

Tečaj je dostupan svim registriranim korisnicima. Ovaj tečaj je besplatan. Nakon registracije kliknite na „Pokreni tečaj“. Trajanje tečaja je cca 3-4 sata, a sadržaj će biti dostupan 14 dana nakon upisa. Za više informacija provjerite FAQ.
 

Važno

NE ZABORAVITE KLIKNUTI NA „OZNAČI KAO ZAVRŠENO“ NAKON ZAVRŠAVANJA SVAKE LEKCIJE UNUTAR TEČAJA

 

Ako imate problema s prijavom na svoj profil nakon uspješne registracije, koristite opciju Login u gornjem desnom kutu web stranice.

Financirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.